Au nom de la terre - Nova@themovies

20211125_fot_Nova@themovies_Aunomdelaterre_0_0_verkleind_2

Pierre is 25 wanneer hij uit Wyoming terugkeert naar zijn verloofde Claire en beslist de familieboerderij op het Franse platteland over te nemen.

Twintig jaar later heeft de boerderij en zijn gezin zich uitgebreid. In het begin zijn het gelukkige tijden. Maar de schulden stapelen zich op en Pierre kampt met een burn-out. Ondanks de liefde van zijn vrouw en kinderen, gaat hij langzaam ten onder ...

Regisseur Edouard Bergeon brengt met zijn speelfilmdebuut een hommage aan zijn vader, een hardwerkende veeboer die slachtoffer werd van het systeem. De film is een persoonlijk en actueel plattelandsdrama met Veerle Baetens in een van de hoofdrollen.

Regie: Edouard Bergeon
Met: Guillaume Canet, Veerle Baetens, Anthony Bajon

De pers over ‘Au Nom de la Terre’
"Au Nom de la Terre is een pijnlijk portret van een giftige vader-zoonrelatie en gebruikt zijn dramatische power ook om ons aan het denken te zetten." (De Morgen)

"Deze volstrekt onromantische kijk op de bittere realiteit van het harde boerenleven is ontstaan uit een zeer persoonlijk drama: regisseur Edouard Bergeon verfilmde het tragische levensverhaal van zijn eigen vader." (Humo)

 


Praktische informatie

  • Duur: 103 minuten
  • Maximum aantal plaatsen: 250
  • I.s.m. @themovies

Wanneer

do 23 december 2021 van 20:00 tot 21:43

Waar

Cultuurcentrum Nova

Molenstraat 2
9230 Wetteren

Prijs

€7.00

€ 5,00 (vriend)
€ 7,00 (-26)
€ 1,50 (UitPAS Dender kansentarief)

contactinfo