Dankjewel publiek

29
apr
2021
Dankjewel publiek

We missen ons publiek al sinds november vorig jaar. Maar is dat gemis wederzijds? Dat wilden niet alleen wij maar ook nog meer dan 80 andere cultuurhuizen weten. Universiteit Antwerpen en Cult! organiseerden daarom in maart een grootschalig onderzoek. De resultaten per cultuurcentrum zijn bekend en die maken ons blij, heel blij zelfs.

Het antwoord op de vraag is overduidelijk ja! Niet minder dan 95% van onze bezoekers heeft live cultuurbeleving gemist. En die terugkeer naar cc Nova, daar wacht ons publiek echt wel op. Meer dan 80% voelt zich goed bij dat idee en bijna 75% wil zelfs zo snel als mogelijk opnieuw op bezoek komen. Meer dan 95% zal dit even vaak of zelfs vaker doen. Het publiek kijkt vooral uit naar podiumvoorstellingen, films en activiteiten voor kinderen.

Onze bezoekers staan niet alleen te popelen tot de deuren weer open gaan. Ze hebben ook een groot vertrouwen dat het bezoek veilig zal verlopen. De veiligheidsmaatregelen die we vorig jaar al namen (mondmaskers, handgel, social distancing, beperkingen zaalcapaciteit …) worden als goed ervaren. Ze blijven voor het publiek ook belangrijk. Vaccinatiebewijzen, sneltesten vooraf en temperatuuropnames vinden onze bezoekers dan weer niet zo belangrijk.

Toch zijn er ook gedragswijzigingen merkbaar. Ons publiek wil zeker tickets kopen, maar liever nog niet voor een volledig seizoen. De voorkeur gaat uit naar verschillende startmomenten, gespreid over het seizoen. Onze strategie om bij annuleringen tickets terug te betalen, blijkt dan weer de goede te zijn. Bijna de helft van de respondenten vindt dit zeer belangrijk en verkiest terugbetaling boven omruilbonnen of andere tickets.

Het doet ook deugd te merken dat ons publiek cc Nova werkelijk in het hart draagt. De vele keren dat we bij de vrije antwoorden ‘dank u wel’, ‘hou moed’, ‘tot binnenkort’ en ‘alles komt goed’ mochten lezen, zorgen voor een hartverwarmend gevoel bij alle teamleden van cc Nova. Al die woorden geven ons effectief de moed en het enthousiasme om door te gaan, zelfs nog dit seizoen.

Contactinfo