Dia de los muertos

20211031_fot_DiaDeLosMuertos_0_0_verkleind 1

'Dia de los muertos' is een gloednieuw minifestival waarbij voornamelijk lokale creatievelingen ons cultuurcentrum en omgeving in vuur en vlam zetten om er een artistieke ode te brengen aan hun overleden idolen.

In de stijl van de Mexicaanse traditie wordt het een sfeervol, kleurrijk feest met eten, drank en entertainment in diverse disciplines.

Op het programma:

Zangopzweepster Geertrui Coppens en gitarist Jasper De Mulder openen om 17 uur het festival met een muzikale stoet van zangers en muzikanten. Wat je ziet en hoort, werkt zo aanstekelijk dat je spontaan gaat meezingen met dit energieke singalong koor en niet kan blijven stilstaan. Geen polonaise, maar een sfeervolle danse macabre met teksten van overleden artiesten. ZieZeZingen start en eindigt aan cc Nova. 

Eenmaal terug in cc Nova, ontdek je via een parcours in het gebouw drie minivoorstellingen en - concerten:

 • Viva La Frida: In deze ode aan Kahlo stap je als publiek in een levensgrote, zinnenprikkelende en kleurrijke kijkdoos. Ann Jacobs en Liesbeth Nonneman delen met ons op deze manier hun fascinatie voor een bijzondere kunstenares.
 • Remember Armstrong: Eric Eeckhout was jarenlang postbode in Wetteren. Als boodschapper van zowel vreugde als verdriet verzamelde hij een berg aan verhalen. Voor deze korte vertelling trekt hij nog eenmaal zijn kostuum aan. Kepie or no Kepie?, that’s the question. Want een zekere Armstrong is ook op de afspraak. In de schemering tussen twee werelden wijst Euridice ons de weg …
 • Jules & Jacques: Brel even terug naar het 'nu' halen: dat is wat Jules Vandenbussche met zijn versie van een paar iconische nummers wil doen. Issa Hellebaut begeleidt op accordeon.

Phoenix Rising iseen vurige slotact door een artiest die zich diep verbonden voelt met vuur. Rond 21.30 uur bedwingt Gerrit in de stadstuin de imposante vlammen met een hoogstaande techniek.

Om 22 uur sluiten dj Michiel Careel en live saxofoon van Wouter De Smet in de foyer Dia de los muertos af met een 'Party to remember'.

Verder ook nog: 

 • Fototentoonstelling: Willem Van Cauwenberghe sprokkelde de afgelopen 10 jaar bijzondere plaatjes van kerkhoven uit alle uithoeken van Europa. Katrien Van den Steen maakte speciaal voor dit festival dubbelportretten met opmerkelijke vriendschappen en bloemen vol symboliek in de hoofdrol. Hun creaties vormen een actuele versie van een imposant altaar waar je als toeschouwer graag even bij stil staat. Doorlopend vanaf 15 uur.
 • Gratis face paint (sugar skull masks): voor de liefhebbers uit het publiek. Om helemaal op te gaan in de sfeer en het thema. Doorlopend van 15 uur tot 19 uur.
 • State of the art foodsnacks & drinks in Mexican style met een twist. Doorlopend van 15 tot 22 uur.

'Dia de los muertos' is een initiatief van Backstories, Cultuurcafé Nova en Cultuurcentrum Nova

Met medewerking van en dank aan:
Part-a-fou, Geertrui Coppens, Jasper  De Mulder en de Ziezezingen community, Francis Mertens, Peter Mertens, Issa Hellebaut, Jules Vandenbussche, Eric Eeckhout, Kathleen Van Bever, Koen Droessaert, Ann Jacobs, Liesbeth Nonneman, Willem Van Cauwenberghe, Katrien Van den Steen, Michiel Careel, Jonas Brisard, Wouter De Smet, Anja Baetens, Wim Finck … en vele anderen


Praktische informatie

  • Je koopt een ticket voor alle activiteiten tussen 17 en 22 uur.
  • De omkaderende activiteiten (vanaf 15 uur) en de afterparty (om 22 uur) krijg je er gratis bij.
  • Jouw ticket is inclusief een drankje en een foodsnack.
  • Het aantal plaatsen is beperkt.

Wanneer

zo 31 oktober 2021 van 15:00 tot 23:00

Waar

Cultuurcentrum Nova

Molenstraat 2
9230 Wetteren

Prijs

€18.00

€ 16,00 (vriend, -26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)

contactinfo