DIVA - FroeFroe

20230209_fot_FroefroeDIVA_c_geen_0_0verkleind

Lange tijd was de kerk de enige werkgever van musici, componisten en zangers. De kerk "maakte" van de beste koorknapen castraten voor de hoge stemmen. Tot de opera kwam. Voortaan zongen vrouwen met de juiste vormen de hoogste noot. 

In die wereld van muziek groeien de onafscheidelijke tweelingbroers Angelo en Ricardo Brossi op. In de jaarlijkse talentenwedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. Hij krijgt een beurs en mag naar het klooster waar hij een muzikale opleiding krijgt. Ricardo mag mee. De twee broers delen alles met elkaar, van muzikaal succes tot liefjes. Tot ambitie om de hoek komt loeren. 

'DIVA' is een moderne operavoorstelling vol eigenwijze broederliefde en romantiek. Met hemelse muziek, engelachtige stemmen en verrassende poppen.

Muzikanten: Justine Bourgues (Tsar B), Nelle Bogaerts (Lili Grace) of Nele Gillis, Pieter Theuns of Thomas Langlois (B.O.X Baroque Orchestration X)
Acteurs, poppenspelers & zangers: Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win, Koen Swanenberg, Berthe Kilozo/Abigail Abraham, Serge Kakudji, Heleen Haest, Thais Scholiers
Auteurs: Dimitri Duquenonoy, Dries De Win, Filip Peeters 
Regie: Marc Maillard
Coproductie: B.O.X Baroque Orchestration X, Per Podium 

 


Praktische informatie

Wanneer

vr 10 februari 2023 van 20:00 tot 21:15

Waar

Cultuurcentrum Nova

Molenstraat 2
9230 Wetteren

Prijs

€13.00

€ 11,00 (vriend)
€ 9,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)

contactinfo