Electric Life - fABULEUS / Elisabeth Borgermans & Thomas Vantuycom

20221008_fot_fABULEUSElectricLife04_c_ClaraHermans_0_0_verkleind 1

Hoe de digitale revolutie ons leven beïnvloedt? Choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom lieten zich voor het antwoord inspireren door  'Petrouchka' van Igor Stravinsky. 

Stravinsky schreef zijn meesterwerk aan het begin van de vorige eeuw. Elektriciteit en machines veranderden toen het straatbeeld en het leven van de mensen kwam in alle opzichten onder stroom te staan. Dat merk je ook aan de compositie. Het zit boordevol kleurcontrasten en tempowissels. 

Elisabeth en Thomas maakten met negen jongeren de vertaalslag naar vandaag en creëerden met ‘Electric Life’ een energieke dansvoorstelling waarbij je helemaal vergeet dat de performers nog op de schoolbanken zitten.

De pers over 'Electric Life':
'Stravinsky's Petroesjka is geen hapklare kost met zijn snelle tempowissels, kleurrijke contrasten en scherpe ­dissonanties. Maar wat een lichte, dynamische en intelligente dansvoorstelling puurden choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom eruit.' (Charlotte De Somviele, De Standaard ****)

Choreografie: Elisabeth Borgermans, Thomas Vantuycom
Dans: Nolan Decreton, Lauryn De Ruyck, Kiko Labarque-Persyn, Celien Mertens, Louis Staquet, Annabel Van Acker, Tess Van der Sanden, Maïté van Genugten, Lennert Vanhove
Muziek: Igor Stravinsky, Alain Franco, Raphaël Hénard
Muziekdramaturgie: Alain Franco
Kostuums: Alexandra Sebbag
Assistentie kostuums: Nina Souquet, Tommie Yanez
Licht: Kurt Lefevre
Coproductie: Perpodium, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, STUK Leuven
Met de steun van: de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid Muziek met instemming van Boosey & Hawkes Music Publishers Limited
Foto: Clara Hermans

 


Praktische informatie

Wanneer

za 8 oktober 2022 van 20:00 tot 21:00

Waar

Cultuurcentrum Nova

Molenstraat 2
9230 Wetteren

Prijs

€13.00

€ 11,00 (vriend)
€ 9,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)

contactinfo