Kaatjes Kabinet

22
feb
2023
Kaatjes Kabinet

Welkom in de wereld van illustrator Kaatje Vermeire.

Kaatje Vermeire illustreerde vaak de woorden van auteurs zoals Paul de Moor, Tine Mortier of Peter Verhelst. Soms schreef ze zelf de tekst van het verhaal.

In de tentoonstelling 'Kaatjes Kabinet' brengt Kaatje de wereld van haar boeken tot leven aan de hand van tekeningen, schetsen en prullaria die ze op rommelmarkten vond. 

In de vele kamers en hoekjes van artroze komen de boeken van Kaatje Vermeire tot leven. Je komt te weten hoe ze met rommelmarktvondsten, gebruikt papier, restjes stof, behang en bloemen levendige collages maakt. In combinatie met grafische en schildertechnieken ontstaan er fantasievolle prenten waar je nooit op uitgekeken raakt. Daarnaast kan je via enkele creatieve opdrachten ook zelf aan het werk.

Praktisch:

  • De tentoonstelling vindt plaats in artroze, Kerkstraat 39.
  • Je kunt de tentoonstelling gratis bezoeken van 11 t.e.m. 26 maart, op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.
  • Reserveren is niet nodig.
  • De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar.
  • Opgelet: de werken hangen verspreid over meerdere verdiepingen. Er is geen lift in het gebouw.

De tentoonstelling loopt i.h.k.v. de Jeugdboekenmaand en is een organisatie van bib Wetteren i.s.m. cc Nova en met steun van artroze.

'Kaatjes Kabinet' werd ontwikkeld door Team Cultuurhuis Merelbeke i.s.m. bib Merelbeke en Kaatje Vermeire, met steun van bib Genk voor de omkadering.

Contactinfo