Klub Kilim - De Abrikozenboom (Kayisi Agacı)

20240114_fot_KlubKililmDeAbrikozenboom02_ArberSefa_0_0 _verkleind 1

Ali Can Ünal groeide op bij zijn grootouders in een Turks dorpje. Opa vertelde onder een abrikozenboom altijd heldhaftige verhalen met Ali Can in de hoofdrol. Later kreeg Ali’s opa Alzheimer. Hierdoor werden de vertellingen vager en dromeriger.

In 'De Abrikozenboom' keert Ali Can terug naar zijn kindertijd. In verschillende vertellingen beweegt hij van zijn persoonlijke levensverhaal naar verhalen uit de geschiedenis. Hij springt van de opa en de abrikozenboom naar het dorpsplein met de beren, het fort van de Perzen, de grot van Adam en Eva. Hij hoopt zo te vinden waar de eeuwige chaos vandaan komt.

‘De Abrikozenboom’ is een beeldende voorstelling die kadert in een eeuwenoude traditie van verhalen vertellen. Ali Can - gekend van de televisieserie 'Zonder Afspraak' - keert terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem. 

Het theatercollectief Klub Kilim (kilim betekent geweven tapijt) zag het levenslicht in 2022, en bestaat uit Joeri Happel, Ali Can Ünal, Lieselot Siddiki, Menzo Kircz, Rozemarijn van Kalmthout en Siebren Nachtergaele. Voor deze voorstelling werken ze samen met Damla Aydin een celliste opgeleid in Turkse en Westerse klassieke muziek.

Van & met: Joeri Happel, Ali Can Ünal, Lieselot Siddiki
Muziek: Damla Aydın
Eindregie: Menzo Kircz, Gökhan Girginol
Dramaturgie: Menzo Kircz, Rozemarijn van Kalmthout
Zakelijk leiding, productieleiding & communicatie:
Siebren  Nachtergaele
Kostuum: Zoubida, Kito Kotsoane
Technisch ontwerp & techniek: Lasse Geudens
Stage ontwerp & techniek: Marthe Leon Thys
Foto: Amber Sefa
Productie: Eigen Kweek
Coproductie: NTGent, Platform 0090
Met dank aan: Trappelend Talent, TAZ, Vincent Company, Mohammed Sultan, Yilmaz Koçak, Frederik Rogiers, Patrick Martens, Eva Teetaert, Emin Mektepli (de tapijtendokter), Monty, CAMPO, Stad Gent

 

 


Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten zonder pauze
  • I.h.k.v. Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars

Prijs

€13.00

€ 11,00 (vriend)
€ 9,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)