De oude Man en de Zee - Toneelgroep Maastricht

20210507_fot_toneelgroepmaastrichtdeoudemanendezee03_c_stephanvanfleteren_0_0_verkleind-2.jpg

Deze voorstelling vervangt de oorspronkelijk geplande voorstelling 'Macbeth'.

In 'De oude man en de zee' volg je een oude man en een jonge vrouw in hun overpeinzingen over man en vrouw zijn en over het leven. Waar hij veel woorden nodig heeft, wikt en weegt, luistert zij en vinden de twee elkaar uiteindelijk in hun verbeelding. Hij glimlacht en weet maar al te goed dat hij met al zijn woorden nooit zou geraken waar zij zonder woorden danst ...

'De oude Man en de Zee' is een nieuwe theatertekst van Dirk Roofthooft en Caro Derkx over een oude man en een jonge vrouw die het gevoel hebben dat ze de ander beter begrijpen dan dat ze zichzelf begrijpen. Met of zonder woorden. Ze schreven de tekst speciaal voor Toneelgroep Maastricht.

Dirk Roofthooft is ondertussen een echt momument in de Vlaamse acteurswereld. Hij werkte bij diverse Vlaamse en internationale gezelschappen en regisseurs. Als tv-acteur is hij bekend van rollen in o.a. 'Clan', 'Zuidflank' en het legendarische 'Terug naar Oosterdonk'. Roofthooft won in binnen- en buitenland verschillende film- en toneelprijzen.
Derkx studeerde in 2019 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde zij bij Toneelgroep Maastricht, o.a. in 'King Lear' waar ze Dirk leerde kennen. In 2019 won ze de Hustinx Stimuleringsprijs en Het Debuut. Sinds 2020 is ze aangesloten bij het ensemble Theater Antwerpen.

Van & met: Dirk Roofthooft, Caro Derkx.
Foto: Stephan Vanfleteren


Praktische informatie

Wanneer

vr 7 mei 2021 van 20:00 tot 22:00

Waar

Cultuurcentrum Nova

Molenstraat 2B
9230 Wetteren

Prijs

€18.00

€ 14,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)

contactinfo