Ola!Peloezza

20230610_fot_OlaPeloezzaKarwij08_c_EricRoels_0_0_verkleind 1

Zaterdag 15 juni is er een nieuwe editie van het gezellige en gratis gezinsfestival Ola!Peloezza. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn met hun familie en vriendjes welkom in De Warande om een namiddag lang vrolijk te knutselen, bouwen, springen, kijken en luisteren. 

Overzicht activiteiten:

 • Een beestige wereld in klei | Karwij
  Alles begint met een bolletje klei. Je kneedt vier stevige poten en een slurf. Zie jij de olifant? Je blijft kneden. De kop krijgt wilde manen. Wordt het een leeuw? Bij Karwij kan alles met klei! Ook de pottenbakkersschijf draait een middag lang op volle toeren.
 • De koe staat op springen - Duizendpoot
  Meestal staan koeien gezapig te grazen in een wei. Op Ola!Peloezza huppelen ze vrolijk over het gras. Ben jij een goeie koeienvanger? Doe de test! Je knutselt een kleurrijke koe, vermomt een potje als grasveld en dan ben je klaar om jouw springende koe te vangen.
 • Knutsel een ‘pet’ met een petfles – Gezinsbond
  Een petfles, dat ken je wel. Maar ‘pet’ is ook Engels voor huisdier. Droom je van een haai als speelkameraad in bad? Wil je een pinguïn als knuffeldier? Of wordt het een poes als bloempotje? Je maakt jouw favoriete dier met een oude petfles, stiften, gekleurd papier en wiebeloogjes.
 • Bellenblaaskanon - Studio Flamingo
  Bellen, bellen en nog meer zeepbellen. Met een lege fles, wat restjes oude handdoeken en een schuimend sopje maak je je eigen bellenblaaskanon. Even diep ademhalen en je blaast iedereen omver met je knutselkrachten.
 • Fiets je schilderij - De Reizende Fabriek
  Heb je de benen van Wout van Aert of Lotte Kopecky en de fantasie van Picasso? Spring op een fiets, kies je lievelingskleuren en … trappen maar. Het maakt niet uit of je een sprintje inzet of je laat uitbollen: de verf spettert van de fiets op je schilderij. Daarna nog een ritje op de droogfiets en je neemt een knap kunstwerk mee naar huis.
 • Duik in een digitale droomwereld – Kunstacademie Wetteren
  Van Wetteren naar Hollywood: als filmster in spe oefen je jouw acteertalent in het getekende decor van een greenkey-filmstudio. Met een VR-bril duik je in een digitale droomwereld. Je verdwaalt tussen vreemde decors en bizarre schepsels. Ook je eigen knotsgekke 3D-fantasie verdient er een plekje.
 • Meespeeltheater De Werf - De Sven
  Verboden om de werf te betreden? Niet bij De Sven! De ploegbaas geeft zijn jonge bouwvakkers een helm en de nodige instructies. Daarna ga je aan de slag. Je monteert speeltoestellen, draait vijzen in en test het evenwichtsparcours. Zit je shift erop? Dan mag jouw team in de zelfgemaakte speeltuin ravotten.
 • Spelen met Superjurjen
  Wassen, plassen, poetsen en koken … De FantasieRemork tilt vervelende taakjes op tot heerlijk spelplezier voor de allerkleinsten. Mag het wat wilder? Leef je uit met hamers en beitels op Ytong-blokken of oefen salto’s op een springkasteel. Heb je genoeg gespeeld en gesprongen? Ga dan uitblazen in de gloednieuwe SnoezelRemork.
 • Percussiejam - Bamm!
  Met een heel arsenaal aan slaginstrumenten componeren jullie samen de soundtrack van het festival. Je trommelt, roffelt, drumt en shaket. Gaat de decibelmeter stevig in het rood? Geen paniek! Een professionele muzikant stuurt jullie percussiejam op tijd bij tot een harmonieuzer klankdecor.
 • Dance mob - Made2Move
  I like to move it, move it! Heb jij de dansbenen van jouw mama of papa? Dat kom je snel te weten. Schud je benen en armen los. Voel het ritme tot in je tenen. Een lesgever van Made2Move leert jong en oud enkele coole moves.
 • Draaimolen Lancelot - Guapa Creations (tot 8 jaar)
  De paarden stampen ongeduldig met de hoeven. De mist trekt op. Er begint muziek te spelen. Dat is het sein om te vertrekken. Eerst draait de paardenmolen nog voorzichtig, maar al snel ga je in volle galop. Schuilt er een stoere ridder of ridster in jou? Hou je klaar voor de uitdaging. Richt jouw lans, steek en … raak!
 • Duvekot – Stan Vangheluwe
  Kom, kom, kom, kom … Een duivenmelker lokt je om binnen te gluren in de wonderlijke wereld van zijn duiventil. Je ontdekt er een magisch decor met duifjes, lichteffecten en heerlijke, rustgevende muziek. Meer verklappen we niet. Je moet deze muzikale kijkdoos vooral zelf ontdekken.
 • De Kleine Zeemeermin – Operawerf (om 15 uur, 16 uur en 17 uur)
  Nietsvermoedend blaast een kleine zeemeermin zeepbellen. Tot ze het publiek ontdekt. Met haar magische stem lokt ze jong en oud mee onder zee. Ze zingt over een wondere wereld vol vissen, maar ook met vissersnetten en weggegooide plastic flessen. Na de mini-opera mag je met de zeemeermin op de foto.
 • Trashbeatz (om 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur)
  Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke instrumenten. Oude tonnen, regenbuizen en bezemstelen krijgen een tweede leven als drumstel. Potten en pannen klinken als een swingende xylofoon. Met hun aanstekelijke beats zetten deze muzikale vuilnismannen het hele festivalterrein in beweging.
 • Ontspannen met yogadiertjes – Flonki
  Wil je even ontsnappen aan de festivaldrukte? De yogadiertjes wachten je op onder de bomen, klaar voor een heerlijk ontspannend avontuur. Spelenderwijs ontdek je oefeningen die je makkelijk thuis herhaalt. Ook mama en papa genieten mee.

Praktische tips voor je festivalbezoek

 • Kom met de fiets. Zo voorkom je verkeersdrukte rond het festivalterrein. Wij voorzien voldoende fietsenstallingen.
 • Je eerste taakje op het festival? Haal je festivalsticker aan de ingang. Daarna geniet je gratis van alle activiteiten.
 • Verloren kindjes vermijden? Vraag een polsbandje bij de stand van het Huis van het Kind
 • Eerste hulp bij dorst? Aan de Fluvius-waterkraan tap je gratis water. Je brengt een eigen beker of drinkfles mee.
 • Andere ongemakken? Aan de ingang via de Kruisbergstraat is een EHBO-post.
 • Lees je graag de programmafolder? Klik dan op deze link


Praktische informatie

 • Leeftijd: voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar
 • I.s.m. alle gemeentelijke vrijetijdsdiensten en heel veel lokale partners.

  Bij slecht weer gaat Ola!Peloezza door in de sporthal.

Waar

Sport- en Recreatiedomein De Warande

Warandelaan 14
9230 Wetteren

Prijs

Gratis

contactinfo