The Father - Nova@themovies

20220122_fot_TheFatherNovaatthemovies_0_0_verkleind 1

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Maar haar vader weigert steevast alle hulp. Wanneer zijn toestand verslechtert, begint hij te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is.

'The Father' is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Je beleeft het verhaal door zijn eigen ogen en voelt mee zijn verwarring.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Anthony Hopkins opnieuw de Oscar voor beste acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor beste bewerkte scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk.

De pers over 'The Father':
"Anthony Hopkins is ondertussen al even de 80 voorbij, maar zet misschien wel de beste vertolking van zijn carrière neer in The father, een film die de kijker tot verwarde geestesgenoot maakt van een dementerende man. Regisseur Florian Zeller komt met een filmdebuut dat smaakt naar meer." (Jeroen Struys, De Standaard)

Regie: Florian Zeller
Met: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots

 


Praktische informatie

  • Duur: 97 minuten zonder pauze
  • Maximum aantal plaatsen: 200 toeschouwers
  • I.s.m. Movies & More

    Opgelet: voor deze voorstelling heb je een Covid Safe Ticket nodig - meer info

    De Raad van State schorste de beslissing van het Overlegcomité om de theaterzalen te sluiten. We kunnen deze film dus organiseren volgens de voorwaarden van het nieuwe Koninklijk Besluit. Omdat we ondertussen meer dan 200 tickets verkochten, voorzien we een toonmoment om 14.30 uur en om 20 uur. Je kunt opnieuw tickets kopen vanaf woensdag 5 januari om 17 uur.

Wanneer

Prijs

€7.00

€ 5,00 (vriend)
€ 7,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)

contactinfo