Toegankelijkheid

Mensen met een handicap

Op de rijen C en rij K zijn er plaatsen voor bezoekers met een handicap of met een beperkte mobiliteit. Deze plaatsen zijn niet standaard voorzien. Deel dit dus bij jouw reservatie mee zodat we de plaatsen kunnen vrij maken. Je reserveert daarom ook best via de balie. 

Kom je met de wagen naar cc Nova? De openbare parkeerstrook voor cc Nova telt twee parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Ringleiding

Onze theaterzaal Nova vanaf rij D uitgerust met een ringleiding. Bezoekers met een hoorapparaat hebben via de T-stand automatisch ontvangst.


EU Disability Card

De European Disability Card is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert. Met deze kaart kunnen personen met een handicap in ons land en in zeven andere Europese landen voordelen krijgen bij een bezoek aan musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra, cultuurcentra ….

De kaart is gratis en kan in ons land aangevraagd worden bij een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap. Meer info vind je op de website van EU Disability Card.


Beschik je over een EU Disability Card en breng je een bezoek aan cultuurcentrum Nova? Heb je voor dat bezoek een begeleider nodig? Jouw eigen ticket is betalend, het ticket van jouw begeleider is gratis. Reserveren kan wel enkel via de balie en het voordeel is niet cumuleerbaar met het UiTPAS-kansentarief.

 

 

Contactinfo