Week van de Belgische Muziek

2
feb
2021
Week van de Belgische Muziek

Geen MIA's dit jaar, ook geen grootse muziekshow vol glamour en glitter. Daarom richten VI.BE en VRT op een andere manier de spotlights op de muziek van eigen bodem. Van 8 t.e.m. 14 februari organiseren ze de Week van de Belgische Muziek.

De Week van de Belgische Muziek moet één grootschalige liefdesverklaring worden aan artiesten van eigen bodem. VI.BE riep daarom ook alle Vlaamse cultuurhuizen op om mee te werken. Wij bundelen de krachten met de collega's van Bibliotheek Wetteren en KUNSTacademie Wetteren (afdeling Muziek en Woord).

Wat staat er op het programma:

  • Leerlingen van de KUNSTacademie – zowel muziek als woord – steken een grote variatie aan Belgische nummers in een nieuw jasje of maken een eigen originele versie. Hun interpretaties ontdek je van 8 t.e.m. 14 februari dagelijks op onze facebookpagina en die van de bibliotheek en de KUNSTacademie.
  • De bibliotheek peilt welke liedjes van eigen bodem de Wetteraars nauw aan het hart liggen. Iedereen kan zijn meest favoriete nummer aan de bibliotheek bezorgen. Dat kan met een invulbriefje in de bibliotheek of online op de website van de bibliotheek. Alle nummers vormen in de bibliotheek letterlijk een groot hart voor de Belgische muziek. Met de nummers wordt ook een playlist op Spotify gemaakt.
  • Op vrijdag 12 februari om 20 uur speelt Stadlander – de band van jazzpianist en Wetteraar Stijn Engels – een concert op het podium van cultuurcentrum Nova. Voor een ticketprijs van 5,00 euro beleef je via livestream een fijne concertervaring in de eigen woonkamer. Een ticket reserveer je via www.ccnovawetteren.be.

Zelf ook meedoen aan de Week van de Belgische Muziek?

Als afsluiter roept VI.BE iedereen op om op 14 februari om 17 uur mee een massale ode aan de Belgische muziek te brengen met een eigen versie van een Belgisch nummer.
Meedoen kan voor het raam, op de stoep of in de voortuin: zolang de hele straat maar – op een veilige manier – kan meegenieten. Meer info vind je op de website van VI.BE.

Contactinfo