Who's afraid of Virginia Woolf - WOLF WOLF

20210123_fot_wolfwolfwhosafraidofvirginiawoolf_c_leontienallemeersch_0_0_verkleind-1.jpg

‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ is misschien wel het theaterstuk bij uitstek. George en Martha leven thuis hun diepste frustraties op elkaar uit en slepen hun nachtelijke gasten mee in een destructief psychologisch spel. 

Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst wagen zich als jonge acteurs aan deze klassieker. Maar hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe maak je het toegankelijk voor een breed publiek?

Met het publiek rond zich gaan de spelers het gevecht aan met hun personages. Eén ding is zeker: ook in deze versie blijft niemand gespaard.

‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ stond in 2019 op Theater Aan Zee, waar de voorstelling met de jongerenjuryprijs aan de haal ging én een eervolle vermelding van de TAZ-jury in ontvangst mocht nemen voor “zoveel durf en acteervermogen”. Dit jaar deed WOLF WOLF nog beter. De voorstelling haalde de eindselectie van het Theaterfestival, wat elk jaar het beste van het beste bekroont.

Uit het verslag van de jury van het Theaterfestival:

"Niet de grote kleppers stolen dit jaar het hart van de jury, wel een groep dramastudenten. Hun versie van Who’s Afraid of Virginia Woolf verenigt het beste van theater: een hedendaagse schriftuur, een intelligente scenografie, existentieel drama en vier gulzige spelers die de wereld willen veroveren. Van dat kaliber willen we nog wel meer klassiekers zien!

Het is indrukwekkend met welke maturiteit deze jonge acteurs zich de iconische rollen van Honey, Nick, George en Martha eigen maken. Aan de hand van een paar intelligente ingrepen voegen ze een bewustzijn toe over wat het betekent om je vandaag, als twintiger, te meten met een klassieke tekst."

Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst speelden onder andere bij FC Bergman, Studio Orka, Hof van Eede, Malpertuis en het KIP. Samen vormen ze het nieuwe collectief WOLF WOLF. In hun gezamenlijk werk proberen ze toneelrepertoire vanuit een liefde voor het spelen uit te diepen en tegelijkertijd toegankelijk te maken voor een breed publiek. 

Edward Franklin Albee (Washington, 12 maart 1928 – Montauk, 16 september 2016) was een Amerikaans toneelschrijver. Albee won drie keer de Pulitzerprijs en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijvers. Zijn stukken zijn onmiskenbaar uniek en beïnvloed door Samuel Beckett. Hij wordt beschouwd als een van de eerste Amerikaanse toneelschrijvers van het absurdisme. Zijn stijl is niet zo surrealistisch als die van vele absurdisten, maar Albees stukken onderstrepen de filosofie dat het leven inherent absurd is.

Van & met: Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Naomi van der Horst
Tekst: Edward Albee
Vertaling: Gerard Reve (gebracht in samenwerking met auteursbureau ALMO bvba)
Coaching: Jan Bijvoet, Jan Steen
Lichtontwerp & techniek: Gilles Pollak
Kostuums: Marie Mignolet
Foto:
Leontien Allemeersch


Praktische informatie

Waar

Cultuurcentrum Nova

Molenstraat 2
9230 Wetteren

Prijs

€14.00

€ 11,00 (vriend)
€ 10,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)

contactinfo