Dijk 92

Logo Dijk 92

DIJK92 is de nieuwe intergemeentelijke samenwerking voor cultuur tussen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

Samenwerking is niet nieuw in de regio. De cultuurcentra, de bibliotheken en de erfgoedcel van deze gemeenten werkten al langer samen. Voor het eerst gebeurt dit nu in een eengemaakte samenwerking.

Dijk 92 heeft de ambitie om vanuit culturele en maatschappelijke uitdagingen een culturele meerwaarde voor de regio te realiseren. Dijk 92 verkent en ondersteunt culturele initiatieven met (potentiële) bovenlokale uitstraling.

Dijk 92 wil niet alleen meer samenwerking realiseren tussen bibliotheken, cultuurcentra en erfgoed maar ook met andere sectoren in de regio, zoals toerisme, welzijn, jeugd ...

Wat betekent dit concreet voor jou als bezoeker:

  • We houden regelmatig regionaal programmatie-overleg om binnen de regio een zo ruim mogelijke keuze te garanderen. Daarom vind je sommige voorstellingen niet bij ons, maar wel op de podia van onze collega's.
  • Elk seizoen organiseren we met alle collega's een voorstelling of een reeks van voorstellingen die de financiële en/of logistieke draagkracht van één centrum overschrijdt. Op die manier konden we ons publiek al laten genieten van unieke locatievoorstellingen van o.m. Circus Ronaldo, Theater Froefroe & Laika, Studio Orka ... 
  • We wisselen ervaringen en goede voorbeelden uit. Dat heeft o.m. geleid tot regionale voordelen voor onze vrienden bij de aankoop van tickets.

Meer info:  klik op de facebookpagina van DIJK 92

Contactinfo