Tom Struyf - Finding Willard

20240322_fot_TomStruyfFindingWillard02_c_ClaraHermans_0_0_verkleind 1

Theatermaker Tom Struyf  kwam in de winter van 2018 tijdens een reis in de Verenigde Staten bij toeval terecht in het idyllische dorpje Willard. Tijdens een wandeling langs het meer ontdekte Tom er een verlaten psychiatrische instelling. 

De toevallige kennismaking met die plek, het bijzondere landschap en de piepkleine dorpsgemeenschap mondde uit in een meeslepende trip, waarbij Toms leven innig met Willard verweven raakte.

Tom verwerkte zijn ervaringen in het dorpje tot een boeiend multimediaal en filmisch (reis)verhaal. Je krijgt niet alleen een unieke inkijk in het leven van de inwoners. 'Finding Willard' doet je ook nadenken over hoe we omgaan met de zorg voor mensen die afwijken van de norm in onze samenleving.

De pers over 'Finding Willard'
“De research van Finding Willard, die vijf jaar in beslag nam, is indrukwekkend. Mooi om te zien hoe Struyf, die zich ondertussen omschoolde tot landschapsontwerper, de ruimte tot spreken brengt via filmbeelden.” (Charlotte De Somviele, De Standaard)
“Bovenal is Finding Willard een behartenswaardig portret van oprechte pogingen tot menswaardige zorg. Het toont hoe goede wil verdwaalt in een fout systeem.” (Ron Rijghard, NRC)

Concept & spel: Tom Struyf
Cocreatie: Fien Leysen, Willem De Maeseneer
Camera & montage: Geert De Vleesschauwer, Fien Leysen
Muziek: Bert Hornikx
Vormgeving: Ina Peeters, Jolan Moonen
Technische supervisie: Geert De Vleesschauwer
Techniek: Geert De Vleesschauwer / Bregt Janssens
Productie: Tatiana Aarons vzw
Coproductie: Het Zuidelijk Toneel, NTGent, C-TAKT, NEXT Festival, Productiehuis TR, detheatermaker, kc deSingel, cc de Werft Geel, cc De Grote Post Oostende
In samenwerking met: De Nieuwe Vorst, corso, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Met steun van: Vlaamse overheid, Gemeente Rotterdam, Stuifzand, deAuteurs
Foto: Clara Hermans

 


Praktische informatie

  • Duur: 105 minuten zonder pauze
  • Maximum aantal plaatsen: 80

Wanneer

vr 22 maart 2024 van 20:00 tot 21:45

Prijs

€13.00

€ 11,00 (vriend)
€ 9,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)