Trypticha - Psallentes

20201015_fot_psallentestriptycha_c_woutervanvaerenbergh_0_0_verkleind-1.jpg

Het Lam Gods spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding en nu meer dan ooit. Door de restauratie schittert het retabel in zijn originele kleurenpracht. Het vocaal ensemble Psallentes liet zich door het meesterwerk inspireren.

Op een van de panelen staan engelen met rijkversierde koormantels zingend verzameld rond een lessenaar. Daar op ligt een boek, vermoedelijk een liedboek met Gregoriaanse gezangen.

In ‘Trypticha’ wekken acht koorleden van Psallentes de engelen zingend tot leven. Ze brengen muzikale drieluikjes bestaande uit werk van o.m. Dufay, Ockeghem en Desprez.

Keer met Psallentes terug in de tijd en laat je meevoeren door hemelse gezangen, puur en meesterlijk.

Psallentes werd in 2000 opgericht door zanger en dirigent Hendrik Vanden Abeele. Het ensemble gaat met professionele stemmen op zoek naar Gregoriaanse en aanverwante polyfonie uit verschillende historische periodes. Bijzondere aandacht gaat naar het Gregoriaans van de late middeleeuwen en de renaissance. Psallentes baseert zich voor de uitvoering op praktijk-gebaseerd onderzoek, zoals Hendrik dat voerde in het kader van zijn doctoraat.

Foto: Wouter Van Vaerenbergh

 


Praktische informatie

  • Duur: 70 minuten zonder pauze
  • Maximum aantal plaatsen: 120
  • I.h.k.v. Gent Festival in Oost-Vlaanderen

    www.psallentes.com

Waar

Sint-Martinuskerk Massemen

Dorpsplein 1
9230 Wetteren

Prijs

€16.00

€ 12,00 (-26)
€ 1,50 (UiTPAS Dender kansentarief)